• 01 Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretimi
    • 02 Rüzgar Enerjisi İle Elektrik Üretimi
    • 03 Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretim Elemanları
    • 04 Güneş Enerji Sistemleri

Güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretiminde temel olarak PV sistemleri de diğer elektrik üretim sistemlerine benzer olarak çalışır. Sadece kullandıkları ekipmanlar değişiktir. Sistemin opsiyonel ve fonksiyonel ihtiyaçlarına bağlı olarak DC-AC inverter, Akü, şarj kontrol ünitesi, yedek güç kaynağı ve sistem kontrolörü gibi ekipmanlara ihtiyaç duyulabilir.

A. Güneş Panelleri
Güneş ışığı doğrudan elektrik akımına dönüştüren bir araçtır. Yarı iletken bir diyot olarak çalışan güneş hücresi, güneş ışığının taşıdığı enerjiyi iç fotoelektrik reaksiyondan faydalanarak doğrudan elektrik enerjisine dönüştürür.

B. Şarj Regülatörü
Şarj Regülatörü genellikle güneş enerjisinden elde edilen gerilimi istenilen gerilim değerine dönüştüren ürünlerdir. Genel olarak Off-Grid (Akülü) sistemlerde kullanılan bu ürünlerin seçiminde en önemli kriter verim değerleridir. Şarj regülatörleri iki ana gruba ayrılmaktadır. Bunlar;

  1. PWM Şarj Regülartörleri: Basit şarj ontörleri bağımsız solar sistemleri için en uygun çözümdür. Üzerindeki LCD ekran veya Led’ler sayesinde akü durumu şarj durumu gibi bilgileri görebilmektesiniz. Açık ve kapalı kurşun aküleri optimum biçimde oldurabilir. 12V ve 24V her türlü akü veya akü gruplarının şarj edilebilir. Verimlileri MPPT’lere göre düşüktür.
  2. MPPT Şarj Regülatörleri: Profesyonel şarj denetleyiciler MPPT (maximum Güç Noktası Düzenleme) tekniğine göre çalışır. MPPT şarj regülatörleri uygun gerilim aralıklarının %98 verimlerde çalışmaktadır. Akü özelliklerine göre en uygun şarj ettiği için akü ömürlerini %50 uzatmaktadır. Bu nedenle sistem ömrü uzadığı için sistem maliyeti de düşmektedir.

 

Eviriciler(İnvertörler)

Eviriciler (İnvertörler) doğru akım üreten güneş enerjisi kaynaklarını alternatif akıma (şebeke akımına) çeviren, sistemin kalbi niteliğinde bir üründür.

 

On-Grid (Şebeke içi): Güneş panellerinden gelen doğru akımı alternatif akıma çevirerek şebekeye satış yapabilen veya şebekeye verebilen invertörlerdir.
Off-Grid (Şebeke dışı): Güneş panellerinden gelen doğru akımla aküleri şarj edip, akülerden aldığı doğru akımı alternatif akıma çeviren invertörlerdir.

C. Aküler
Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depo eden, istenildiğinde bunu elektrik enerjisi olarak veren cihazlardır. Güneş Enerjisi ile üretilen enerjinin depolanmasında en çok;

  1. OPzS Akü: Az bakımlı, Tüplü Sabit Tesis (OPzS) Akümülatörlerinin sistemlere kesintisiz enerji kaynağı olarak bağlanmak üzere üretilmiş sabit tesis (standby) akülerdir. Kullanıcı için yüzdürme gerilimiyle çalışma sistemiyle minimum bakım gerektirir ve düşük enerji maliyetilidir. Temel özelliği olan düşük antimonlu kurşun alaşımı, kendi kendine deşarjını azaltarak su kaybı oranını büyük ölçüde düşürür. Aktif maddeyi tutuşu ve şarj-deşarj kabiliyeti aynı seviyededir.
  2. Jel Akü: jel Akü modelleri soğuk ortam sıcaklarında daha uzun kullanım ömrü ve daha iyi performans sağlayan silikon jel teknolojisi ile üretilmektedir. Jel akü modelleri özel seperatör ile donatılmış olup, tam kapalı, bakım gerektirmeyen akülerdir. Jel akü derin deşarj döngüsü AGM aküler ile kıyaslandığında %50 daha fazladır. Yüksek güvenirlik ve kaliteye sahiptir.
  3. Kuru Akü: Kuru Aküler, TP ve TPD (yüksek akım kapasiteli) modelleriyle, performansı ve uygun fiyatlarıyla yağın bir kullanıma sahiptir. Tamamıyla kapalı, bakımsız kuru tip akülerdir.

Çok geniş bir ısı yelpazesinde çalışabilir. Emniyet valfleriyle teçhiz edilmiştir. Uzun ömürlü, sağlam ve uygun dizayn yapısına sahiptir. Çok döngülü çalışma imkanı. Yatay, dikey herhangi bir pozisyonda çalıştırılabilir.
Ters çevrilirse bile ait sızdırmaz. Yeni jenerasyon AGM VRLA teknolojisi Kurşun-Kalsiyum Gaz Rekombinasyonu. Yüksek performans.

HEMEN TEKLİF ALIN!

Aşağıdaki formu eksiksiz olarak doldurun müşteri temsilcilerimiz siz hemen ulaşsın!